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**MEDIA ALERT**     MEDIA CONTACT: 
FOR IMMEDIATE RELEASE                                         Daniella McClister, Public Information Officer 

(951) 703-4415, (909) 452-9193 cell 
dmcclister@eastvaleca.gov   

 
TEMPORARY SIGNS IN THE PUBLIC RIGHT OF WAY 

 
Citizens, business owners, non-profit organizations and others are asked to please abide by the rules 
and criteria outlined below when placing Garage Sale signs or other temporary signs within the City 
of Eastvale.  Temporary Signs in the Public Right of Way is defined as “any sign, including commercial, 
non-commercial or political sign displayed for a limited period of time.”  

1. Temporary signs may be placed in the public right of way during the period beginning 4 p.m. 

Friday and ending 7 p.m. Sunday.  Signs in place outside this period will be subject to removal. 

2. Temporary Sign Size, Materials, and Maintenance Criteria.  All temporary signs placed in the 

right of way must: 

a) Be free-standing and securely mounted on a wooden or metal stakes; 

b) Be no higher than four (4) feet above grade; 

c) Be no larger than six (6) square feet and no more than three (3) feet in either height or 

width; 

d) Be constructed of substantial sturdy, durable and weather-proof material; 

e) Be kept in good repair; 

f) Be non-illuminated; 

g) Include the contact name and phone number of the person responsible for the sign in a 

clearly legible manner, either on the front or back of the sign; and 

h) Be located in a permitted location as defined in this Section 5.E. 3. 

 

3. Sign Location. Temporary signs in the public right of way must be located at least 20 feet from 

the curved portion of the corner in order to maintain visibility for motorists, as shown in the 

illustration.  In addition, the following apply: 

 
a) Signs must be located at least two feet from the edge of a curb or sidewalk, or from the 

edge of the pavement if there is no curb or sidewalk. 
b) Signs shall be installed so as not to damage plant materials, irrigation equipment or 

other public property. 
c) Signs may not be placed on a sidewalk. 
d) Signs may not be placed in a roadway median. 
e) Signs may not be attached to utility poles, sign posts, fences, walls, or any other 

structure. 
 

mailto:dmcclister@eastvaleca.gov


 

City of Eastvale 
12363 Limonite Avenue, Suite #910 • Eastvale, CA 91752 

(951) 361-0900 • Fax: (951) 361-0888 • www.EastvaleCA.gov 

 

Page 2 of 2 
Updated:10062016 

Permitted Locations for Temporary 
Signs in the Public Right of Way 

 

 
 
Code Violations may be reported to the Eastvale Code Enforcement Department at (951) 703-4440 
or Code_Complaint@eastvaleca.gov.  Residents can also report code violations via the E-Citizens app.  
For general information about the City of Eastvale Municipal Code, please visit the City’s Municipal 
Code library at http://library.municode.com/index.aspx?clientId=15015.   
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